Vstavljanje zaznamkov


Zaznamki služijo kot cilji za povezave znotraj podstrani. Uporabni so predvsem na menijskih postavkah, kjer je veliko vsebin. Z uporabo povezav do zaznamkov lahko obiskovalcem omogočite hitre skoke do delov spletne strani, ki jih zanimajo.

1. V meniju vaše spletne strani izberite stran, ki bi jo radi uredili.

2. Ko se odpre podstran, ki jo želite urejati, kliknite gumb UREDI levo zgoraj. Stran se ponovno naloži in prikaže se ORODNA VRSTICA za urejanje vsebine, ki ima podobne gumbe, kot so v orodni vrstici programa MS Word. Tudi urejanje vsebine (tabele, slike, vstavljanje povezav) je podobno, kot v urejevalniku MS Word.
3. Z miško kliknite na mesto, kjer želite vstaviti zaznamek. Če želite, da bo povezava usmerjena npr. na določen naslov na strani, priporočamo, da vstavite zaznamek eno vrstico pred tem naslovom.

4. V orodni vrstici kliknite na gumb "Vstavi / uredi zaznamek" , odpre se pojavno okno "Lastnosti zaznamka". V vnosno polje vpišite ime zaznamka in potrdite z gumbom "V redu".

Ime zaznamka ne bo vidno na spletni strani, služilo vam bo za vstavljanje povezave nanj. Vsi zaznamki na posamezni podstrani morajo imeti unikatno ime.

Ime zaznamka ne sme vsebovati presledkov in šumnikov.
5. Po potrditvi lahko delate povezave do tega zaznamka. Na spletni strani lahko ustvarite tudi več zaznamkov z različnimi imeni.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri