Dodajanje spremenljivk


1. V meniju vaše spletne strani izberite stran, ki bi jo radi uredili - dodali spremenljivko.

2. Ko se odpre podstran, ki jo želite urejati, kliknite gumb UREDI levo zgoraj. Stran se ponovno naloži in prikaže se ORODNA VRSTICA za urejanje vsebine, ki ima podobne gumbe, kot so v orodni vrstici programa MS Word. Tudi urejanje vsebine (tabele, slike, vstavljanje povezav) je podobno, kot v urejevalniku MS Word.3. Z miško kliknite na mesto, kjer želite dodati spremenljivko.

4. V orodni vrstici kliknite na gumb "Spremenljivka" , odpre se pojavno okno "Polja".
5.Iz seznama lahko izberete spremenljivko željeno spremenljivko (vrste spremenljivk: spletni naslov, naročnikovo ime, naslov, naslov menijske postavke, piškotki,...). V našem primeru smo izbrali spremenljivko: "piškotki: povezava: ponastavi preference".

6. Potrdite dodajanje izbrane spremenljivke z gumbom "V redu".

7. Ko potrdite dodajanje spremenljivke se na menijski postavki prikaže naziv spremenljivke:Na eno menijsko postavko lahko dodate več spremenljivk.

8. Ko vnesete želene spremembe, kliknite gumb POTRDI zgoraj levo. Vedno, ko dodajate / spreminjate vsebino na spletni strani, potrdite spremembe, ki ste jih naredili, preden kliknete novo podstran (menijsko postavko) na spletnem mestu.


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri