Grafični element


Edina omejitev pri grafičnem elementu je, da mora biti postavljen v glavi spletnega mesta in ne sme preseči njenih dimenzij. Torej je njegova maksimalna širina in višina določena z dimenzijo glave. Iz česar lahko sklepamo, da je njegova maksimalna širina širina strani (to je 960 px), maksimalna višina pa je odvisna kako visoka bo glava - od tam naprej se bo začel tudi vsebinski del.

Za lažjo predstavo je možno videti spodaj nekaj primerov, ki so na vzorčnih osnovnih strukturah iz KORAKA 1. Razdelili smo jih v naslednje skupine:

Zelo visok:

730x250 px


(Strukture: Zelo visok grafični element (A-8A), Glavni meni na vrhu (BC-7A))Visok:

730x220 px


(Strukture: Glavni meni na vrhu (A-1B), Iskalnik nad logotipom (A-9A))Srednje visok:

730x190 px


(Strukture: Hitri meni levo (A-1A), Srednje visok grafični element (A-5A))

500x190 px


(Strukture: Kontaktni podatki desno (A-6A))Nizek:

960x180 px


(Strukture: Glavni meni v višini logotipa (BC-1A), Nizek grafični element (BC-2A), Glavni meni nad grafičnim elementom (BC-2B), Iskalnik spodaj levo (BC-5A), Glavni meni nad grafičnim elementom (DE-1A), Nizek grafični element (DE-1B), Iskalnik spodaj desno (DE-2A), Iskalnik v višini glavnega menija (DE-2B))

730x180 px


(Strukture: Kontaktni podatki desno (BC-4A), Kontaktni podatki levo (BC-6A), Iskalnik spodaj desno (BC- 9A), Kontaktni podatki pod glavnim menijem (DE-3A), Kontaktni podatki desno (DE-3B))Zelo nizek:

730x160 px


(Strukture: Glavni meni nad grafičnim elementom (A-2A), Nizek grafični element (A-7A))


MOŽNOSTI:

  • prost izris grafičnega elementa
 

OMEJITVE:

  • omejen z maksimalno širino in višino glave
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri