Omejitve za grafične oblikovalce


Spodaj je po vrsti, po korakih, prikazan oris vseh možnosti ter omejitev, ki jih morajo upoštevati grafični oblikovalci pri izrisu DoWeb teme. Medtem, ko se morajo nekateri elementi izrisati (npr. grafični element, ozadje ...), gre pri drugih bolj za izbor (npr. gumbi, ikone ...). Podrobnejši opis vseh možnosti in omejitev si lahko pogledate pri posameznem koraku.

KORAK 1: Izbira osnovne strukture >>


Na prvem koraku so predstavljene nekatere osnovne strukture, ki so lahko v pomoč pri lažji postavitvi elementov. Lahko se na hitro izbere eno izmed njih ali postavi elemente glede na navodila in omejitve iz KORAKA 2.

Osnovna struktura nam pove lego glave, noge in stolpcev, kje kakšen element stoji ter kakšne so njegove dimezije. Le-te smo razvrstili v RAZREDE glede na razmerje (r) med širino (š) in višino (v) logotipa (š / v = r):
 

KORAK 2: Postavitev in dimenzije posameznih elementov >>


Na tem koraku je opisan vsak posamezen element, kakšne so možne postavitve ter omejitve, ki jih je potrebno upoštevati.
 

KORAK 3: Določitev barv >>


V osnovi gre za določitev primarne (PC) in sekundarne (SC) barve. V podrobnosti je prikazano, kateri elementi so privzeto pobarvani s katero in kakšna so osnovna pravila za določanja teh dveh barv. Prikazano pa je tudi nekaj primerov.


 

KORAK 4: Izbira osnovne tipografije >>


Na tem koraku se izbere osnovna tipografija in velikost osnovnega tekočega tekst. Na voljo so fonti: Arial, Tahoma, Times New Roman, Verdana, Comic Sans MS, Georgia, Trebuchet MS, Courier New, Lucida Console, Palatino. Priporočajo se velikosti: 11 px, 12 px in 14 px (izjemoma min. 10px oz. max. 16px).


 

KORAK 5: Izbira družine predlog gradnikov v stolpcih >>


Oblike predlog je mogoče izbirati za gradnike v levem in desnem stolpcu. Privzeto je vedno in povsod vključena predloga gradnikov, ki je brez obrobe in ozadja, ne glede na izbrano družino, drugače sta na izbiro 2 obliki družin predlog gradnikov: okrogla in kvadratna.
.

 

KORAK 6: Izbira ozadja strani, gumbov in ikon >>


Na zadnjem koraku se določijo še zadnje podrobnosti, ki dajo strani specifično obliko in jo poosebijo. Predvsem gre za:
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri