Stran in vsebinski stolpci


Širina strani in vsebinskih stolpcev je fiksno določena in so mogoča le manjša odstopanja.

1. Širina strani: 960 px

Priporočena širina strani je 960 px, saj je tako stran lepo prikazana na večini zaslonov. Možna pa so manjša odstopanja v širini, če oblikovanje to zahteva (npr. doda se ozadje ali obroba strani). Praktično to pomeni, da če bo ozadje ali obroba strani, se bo spletna stran za odmik (10px na vsaki strani) povečala po širini.

2. Širina vsebine stolpcev: L: 180 px, S: 500 px, D: 180 px

Spletna stran ima vedno levi, desni in širši sredinski stolpec. Širina vsebine v teh stolpcih je točno 180 px za levi in desni stolpec ter 500 px za sredinski stolpec. To pomeni, da je lahko posamezen stolpec na račun kakšne obrobe ali česa podobnega nekaj px širši, sama vsebina v njem (torej tekst ali slika) pa je določena z navedenimi širinami.

3. Višina glave

Višina glave je odvisna od postavljenih elementov v njej in je prilagodljiva. Od tam naprej se tudi začne vsebinski del.

4. Noga

Določiti se da le ozadje ter barvo tekstov pomožnega menija.
MOŽNOSTI:

 

OMEJITVE:

  • širini je nespremenljiva in je fiksno določena (možna so manjša odstopanja)
  • v nogi ni mogoče določiti ničesar drugega kot ozadje noge in barvo tekstov pomožnega menija v njej
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri