Nastavitev obvestila za pridobitev privolitve za piškotke


1. Nastavitve obvestila so dostopne v meniju Aplikacije pod imenom Piškotki.Na voljo vam je pet različnih možnosti delovanje aplikacije Piškotki. Tolikšno število možnosti je na voljo, ker so glede na zakonodajo in smernice vse lahko uporabijo. Katero možnost izbrati je odvisno od vsebine in načina uporabe piškotkov na vaši strani. Poleg piškotkov, ki jih uporablja Webtasy CMS, se na vašo stran lahko naložijo še drugi piškotki, odvisno od tega, kakšno vsebino ste vključili na spletno stran.

2. Če je izbrana ta možnost, potem aplikacija ne deluje in stran avtomatično naloži vse piškotke.

3. Ta možnost je primerna, če imate na strani le piškotke, ki so nujni za delovanje strani, a obiskovalce vseeno želite obvestiti.

4.To je možnost obvestila, ki omogoča izrecno privolitev z aktivnim dejanjem, v tem primeru je to dejanje klik na gumb "Sprejmi" ali na katerokoli drugo menijsko postavko.

5. Možnost opt-out je na voljo za stranke, ki imajo sedež podjetja izven Slovenije, v državi kjer to omogoča lokalna zakonodaja.

6. Z izbiro te možnosti bo obvestilo ostalo prikazano, dokler uporabnik ne izbere katere od opcij. Piškotki se ne naložijo razen ob izrecni privolitvi. Ta možnost se tudi poimenuje strogi "opt-in".

7. V to polje vnesite kratko besedilo s katerim uporabnika obvestite o piškotkih, kaj delajo in mu ponudite možnost izbire.

8. Izberite menijsko postavko, na kateri bo daljše besedilo o tem katere piškotke imate na strani. To besedilo mora biti v skladu s smernicami. To besedilo mora omogočati, da si uporabnik tudi premisli glede piškotkov. Ta možnost je na voljo kot spremenljivka v urejevalniku.

9. Sem vpišite besedilo povezave, ki bo kazala na menijsko postavko v točki 8.

10. Vpišite besedilo, ki bo prikazano na gumbu, s klikom na katerega bo obiskovalec podal privolitev.

11. Če odkljukate to izbiro, potem obvestilo ne bo imelo možnosti, da uporabnik zavrne piškotke. Po nekaterih interpretacijah smernic se ta izbira lahko uveljavi v povezavi z strogim opt-in om. V tej kombinaciji to pomeni, da se bo uporabniku vseskozi kazalo obvestilo, vendar dokler ne klikne da, ne bo prejel piškotkov.

12. Vpišite besedilo, ki bo prikazano na gumbu, s klikom na katerega bo obiskovalec zavrnil piškotke.

13. Smernice omogočajo tudi mehanizem domnevne privolitve za nekatere piškotke. To pomeni, da se piškotek takoj naloži, vendar uporabnika o tem obvestimo in mu damo možnosti zavrnitve. Mnenje informacijskega pooblaščenca o tem ni jasno, zato smo v tem primeru ponudili izbiro.

V primeru, da ima vaša stran več jezikovnih različic, obvestilo lahko vklopite po posameznih jezikih. Preberite tudi mnenje informacijskega pooblaščenca glede potrebe po vklopu obvestila v tujih jezikih.

Oglejte si tudi, kako pravilno vključiti vsebino iz tretjih strani (vtičnike), da bo delovala v skladu z zakonom o piškotkih in kako vključiti YouTube film.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri