Nastavitve gradnikov z zadnjimi novicami


1. V meniju spletnega mesta izberite podstran, na kateri je bil dodan gradnik za prikaz zadnjih novic.

2. Ko se stran odpre, kliknite na gumb VKLOPI / IZKLOPI UREJANJE GRADNIKOV v desnem delu uporabniške vrstice.

3. Miškin kazalec pomaknite nad gradnik, ki ga želite urejati. Na robu gradnika se pojavi gumb UREDI, preko katerega lahko urejate nastavitve gradnika.

4. Določite NASLOV gradnika (naslov bo izpisan na vrhu gradnika)

5. V padajočem seznamu izberite VIR NOVIC. V padajočem seznamu so prikazane vse menijske postavke tipa AKTUALNO iz vašega spletnega mesta.

6. Izberite elemente novic, ki naj bodo prikazani v tem gradniku: NASLOV, DATUM, BESEDILO, gumb VEČ.

7. Vnesite ŠTEVILO PRIKAZANIH NOVIC v gradniku. Če boste vnesli npr. številko 3, bodo prikazane tiste 3 novice, ki so prikazane na vrhu menijske postavke z novicami (izbrane v viru novic). V gradniku niso prikazane zadnje novice glede na vpisani datum novice ali datum vnosa novice, temveč glede na pozicijo na strani z novicami.

8. Vpišite BESEDILO GUMBA "VEČ". To besedilo se bo pojavilo na dnu posamezne novice in na njem bo narejena povezava do novice na podstrani z novicami.

9. V vnosno polje DOLŽINA NOVICE vpišite število znakov iz besedila novice, ki naj bodo prikazani v gradniku. Če izberete, da v gradniku prikazuje BESEDILO novice, bo aplikacija v gradniku prikazala izbrano število znakov iz besedila novice. Pri nastavitvi dolžine novice bodite pozorni na spodnje opozorilo.

10. Potrdite nastavitve s klikom na gumb POTRDI v levem delu uporabniške vrstice.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri