Dodajanje menijske postavke tipa Spletni obrazec


1. Kliknemo na gumb Struktura -> Urejanje menijev.
2. Odpre se Struktura strani. Kliknite na spustni seznam "Izberi tip nove menijske postavke..." in izberite tip "04 Spletni obrazec". Kliknite na gumb "Dodaj".
3. Odpre se 04 - Spletni obrazec. Izpolnite naslednje podatke:
 1. V polje "Naziv postavke" vpišete ime menijske postavke.
 2. V spustnem seznamu "Nadrejena menijska postavka ali meni" izberete menijsko postavko, ki določa pozicijo menijske postavke v meniju.
 3. "Tipska stran" določa razmerja (velikost, položaj) med elementi spletnega obrazca.
 4. V polje "e-pošta pošiljatelja" vnesite e-poštni naslov iz katerega bo aplikacija pošiljala sporočila s podatki spletnega obrazca osebi, ki je zadolžena za obdelavo teh podatkov.
 5. V polje "e-pošta pošiljatelja za potrditveno sporočilo" vnesite e-poštni naslov, iz katerega bo aplikacija pošiljala samodejna potrditvena sporočila izpolnjevalcem, če je ta možnost vključena.
 6. Dodajte enega ali več prejemnikov sporočil s podatki spletnega obrazca. Prejemnike dodajate tako, da v vnosno polje pod seznamom prejemnikov vnesete e-poštni naslov prejemnika ter kliknete gumb DODAJ. S tem bo vneseni e-poštni naslov dodalo na seznam prejemnikov sporočil s podatki.


4. Kliknite gumb NAPREDNE NASTAVITVE. Po potrebi nastavite možnosti naprednih nastavitev spletnega obrazca:
 • Opcija PREDOGLEDNI OBRAZEC VKLJUČEN nudi možnost, da se v spletnem obrazcu namesto gumba POŠLJI pokaže gumb PREDOGLED ter se oddaji podatkov preko spletnega obrazca doda korak, v katerem izpolnjevalec pred oddajo podatkov dobi predogled podatkov, kot bodo poslani.
 • Tip sporočila, uporaba možnosti oboje zagotovi pravilen prikaz sporočila v vseh e-poštnih odjemalcih.
 • Z opcijo POŠLJI POTRDITVENO SPOROČILO lahko izbirate, ali naj ob oddaji podatkov izpolnjevalec prejme samodejno potrditveno sporočilo. Za delovanje te opcije mora biti e-poštni naslov v spletnem obrazcu obvezno polje tipa "E-poštno polje", v nastavitvah potrditvenega sporočila pa nato to polje določite kot 'E-pošta' polje.
5. Kliknite gumb BESEDILA. V zavihku Besedila vnesite besedila sporočil, ki jih aplikacija pošilja ob izpolnitvi spletnega obrazca:


 • Za urejanje posameznega besedila kliknite na obstoječi tekst, odpre se urejevalnik besedila.
 • BESEDILO O USPEŠNI IZPOLNITVI OBRAZCA se izpolnjevalcu izpiše na spletni strani po oddaji podatkov.
 • NASLOV SPOROČILA in BESEDILO SPOROČILA se nanašata na sporočila s podatki izpolnjenjih spletnih obrazcev, ki ga prejme prejemnik, ki je zadolžen za obdelavo podatkov. POTRDITVENO SPOROČILO samodejno prejme izpolnjevalec, če je ta opcija vključena.
Opozorilo: pri urejanju teksta v poljih pazite da ne pobrišete spremenljivko: form_results.

6. Kliknite gumb POTRDI. Sistem bo ustvaril novo menijsko postavko in jo dodal na izbrano mesto v meniju.


Naslednji koraki:

Kako dodati menijsko postavko tipa "Spletni obrazec"?
Kako urejati vsebino spletnega obrazca?
Kako dodati elemente spletnega obrazca?
Predstavitev elementov za vnos podatkov.
Predstavitev elementov za izbiro.
Predstavitev posebnih elementov.
Kako razvrstiti elemente spletnega obrazca?
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri