Prijava/odjava v uporabniške strani


V uporabniških straneh lahko predvsem:
  • urejate vsebine,
  • uporabljate in nastavljate različne aplikacije spletnega mesta,
  • spremljate statistiko obiskov in spreminjate nastavitve za optimizacijo za spletne iskalnike.

1. Do uporabniških strani dostopate preko povezave, ki se v večini primerov nahaja v pomožnem meniju v nogi spletne strani in je ponavadi imenovana "prijava" ali "cms".
2. Ko kliknete na povezavo "prijava" se vam odpre stran za vnos vaših dostopnih podatkov za prijavo v sistem.
3. Po vnosu podatkov kliknite gumb "potrdi". Zdaj lahko začnete z urejanjem vaše spletne strani.


Trudimo se, da bi bilo urejanje vsebin za uporabnike čim bolj preprosto in intuitivno. Urejanje vsebin je zelo podobno delu v urejevalniku MS Word ali OpenOffice Writer.

Spremembe na vsebinah, ki jih uredniki najpogosteje spreminjajo (glavna vsebina strani), so po vnosu vidne le uredniku. Ta si lahko spletno mesto pred objavo sprememb še ogleda in če je z njimi zadovoljen, lahko spremembe naredi vidne tudi obiskovalcem strani (uveljavi spremembe).
  • Če s spremembami ni zadovoljen, lahko spremembe zavrže in dobi spletno stran v stanju, kot je bilo pred opravljenimi spremembami (stanje po zadnji uveljavitvi sprememb).
  • Če urednik ne uspe opraviti vseh sprememb, ki morajo biti istočasno objavljene, lahko spremembe le potrdi (ne uveljavi).
Neuveljavljene spremembe se na strežniku shranijo, niso pa vidne neprijavljenim obiskovalcem, tako da lahko urednik ob naslednji prijavi v uporabniške strani nadaljuje od tam, kjer je prejšnjič končal.

V uporabniških straneh lahko dostopate tudi do različnih aplikacij in njihovih nastavitev. Število in vrste aplikacij, ki so vam na voljo, so odvisne od zakupljene spletne rešitve. Aplikacije so lahko namenjene določenim storitvam za obiskovalce spletnega mesta, komuniciranju z obiskovalci, ali pa preprostejšemu urejanju določenih vsebin spletnega mesta.

4. Po končanem urejanju vaše spletne strani kliknite gumb "odjava" na vrhu strani.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri