Facebook gumb "Všeč mi je"


1. Ustvarite stran na facebooku.

2. Ko ste ustvarili stran na facebooku pojdite na spletni naslov: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/.

3. Odpre se vam stran, kjer vnesete podatke in oblikujete gumb. Oblika gumba se vam sproti prikazuje na desni strani.
4. Ko ste oblikovali gumb in vnesli url, kliknite na gumb "Get Code". Odpre se vam okno s html kodo. Kodo pod točko 1 in 2 označite in kopirajte.
5. Odprite menijsko postavko na katero želite postaviti "Všeč mi je" gumb, oziroma odklenite gradnike, če želite gumb postaviti v gradnik.

6. Kliknite uredi, da se vam odpre stran za urejanje na trenutni menijski postavki oziroma gradniku.

7. Urejanje v:

gradniku:
  • kliknite "Izvorna koda" kjer prilepite html kodo, ki ste jo dobili na spletni strani za vzpostavljanje gumba "Všeč mi je"

vsebinski strani:
  • kliknite "Izvorna koda" v izvorni kodi poiščite primerno mesto za postavitev gumba in prilepite html kodo, ki ste jo dobili na spletni strani za vzpostavljanje gumba "Všeč mi je"
Priporočilo:
Html kodo lahko vstavite tudi v tabelo tako, da najprej ustvarite tabelo, nato preko izvorne kode v celico vstavite html kodo facebook gumba.

8. Facebook gumb ima privzeto nastavljeno besedilo v angleškem jeziku "Like". Če želite imeti besedilo v slovenščini "Všeč mi je" v izvorni kodi zamenjajte del html kode: en_US zamenjajte z: sl_SI.

9. Ko končate z urejanjem izvorne kode, kliknite gumb "V redu" in potrdite spremembe s klikom na gumb "Potrdi".
10. Vaš gumb se po potrditvi prikaže na vaši spletni strani.

11. Druge možnosti facebook vtičnikov:

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zapri